ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Λίγες ημέρες έμειναν για την έναρξη του 55ου ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ που διοργανώνει το ΕΚΕΦΕ “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.

Φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 13 έως τις 17 Ιουλίου 2020.

Κάθε ημέρα θα περιέχει θεματικές ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες που θα πραγματεύονται σημαντικά επίκαιρα θέματα στις θεματικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο Δημόκριτος:.

· Επιστήμες Υγείας

· Πληροφορική, Τηλεπικοινωνίες και Εφαρμογές

· Ενέργεια –Περιβάλλον – Ασφάλεια

· Νανοτεχνολογία και Σύγχρονα Υλικά

· Υψηλές Ενέργειες, Πυρηνική Φυσική, Πυρηνική Τεχνολογία και Εφαρμογές στο Περιβάλλον, στην Υγεία, στα Υλικά και στην Πολιτιστική Κληρονομιά

KEYNOTE SPEAKER ο Καθ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης από το ΜΙΤ που θα μιλήσει στους φοιτητές για την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Από το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ δεν θα λείπουν οι εικονικές επισκέψεις στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του κέντρου όπου οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διάφορες επιδείξεις ερευνητικών οργάνων και να γνωρίσουν υποδομές στις οποίες δεν επιτρέπεται κανονικά η είσοδος.

Το SingularityU Athens θα επισκεφτεί και φέτος το ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ και θα μιλήσει για τα επαγγέλματα του μέλλοντος, ενώ θα υπάρχει ενότητα ομιλιών με θέμα την πανδημία του COVID -19.

Οι φοιτητές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να διερευνήσουν τις δυνατότητες μεταπτυχιακών σπουδών στο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αλλά και σε άλλες χώρες, ενώ εκπρόσωποι εταιρειών θα τους μιλήσουν για ευκαιρίες καριέρας.

Τέλος συνεχίζεται και φέτος η πολύ επιτυχημένη πρωτοβουλία “Τhe Research Matchmaking Event» όπου, σε κατ” ιδίαν συναντήσεις (μέσω ειδικής πλατφόρμας) με ερευνητές του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για τις ερευνητικές δραστηριότητες του Κέντρου και να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας με διάφορα ερευνητικά εργαστήρια με σκοπό την απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού.

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή εδώ.

Αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες για το 55ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ μπορείτε να βρείτε στο http://summerschool.demokritos.gr/

Σοφία Καλοκαιρινού, MSc.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
210 650 3055
skalokerinou@admin.demokritos.gr