Στο ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λειτουργεί Σπουδαστική Λέσχη που έχει ως σκοπό την υλοποίηση των σπουδαστικών παροχών και διευκολύνσεων για τη διαβίωση, την πολιτιστική καλλιέργεια και την άθληση των σπουδαστών. Η Σπουδαστική Λέσχη μεριμνά για τη σίτιση και στέγαση των σπουδαστών καθώς και για τη χορήγηση υποτροφιών και άτοκων δανείων στους σπουδαστές με κριτήριο την οικονομική τους κατάσταση σε συνδυασμό με την επίδοσή τους στις σπουδές.

Στους σπουδαστές παρέχονται ακόμη πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και διευκολύνσεις για τις μετακινήσεις τους σε όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Πληροφορίες για τις παροχές της Σπουδαστικής Λέσχης του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνονται από τη Γραμματεία της Λέσχης, που βρίσκεται στο ισόγειο της φοιτητικής εστίας Φ1.

Οι παροχές στους σπουδαστές χορηγούνται εφόσον η διάρκεια των σπουδών τους δεν υπερβαίνει την κανονική διάρκεια (6 εξάμηνα) προσαυξημένη κατά 50%.

Λεπτομερείς πληροφορίες για τις παροχές της Σπουδαστικής Λέσχης του ΤΕΙ ΑΜΘ δίνονται από τη γραμματεία της Σπουδαστικής Λέσχης που βρίσκεται στο ισόγειο της εστίας Φ1.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας με email στο: stegasi@teiemt.gr.

Σίτιση

Στο ισόγειο της Σπουδαστικής Εστίας Φ2 λειτουργεί το Εστιατόριο που παρέχει σίτιση με τρία γεύματα την ημέρα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός των περιόδων διακοπών οπότε είναι κλειστό. Συνήθως υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο τουλάχιστον φαγητά και το ημερήσιο κόστος για όσους δεν δικαιούνται δωρεάν σίτιση είναι εξαιρετικά μικρό. Η Σπουδαστική Λέσχη παρέχει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας σπουδαστής να έχει δωρεάν σίτιση.

Στο χώρο του ΤΕΙ και συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτιρίου ΧΒΔ υπάρχει κυλικείο το οποίο είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και σ’ αυτό μπορεί κανείς να φάει πρόχειρα ή να αγοράσει χρήσιμα πράγματα π.χ. εισιτήρια.

Στέγαση

Η Σπουδαστική Εστία διαθέτει τρία κτίρια (Φ1, Φ2, Φ3) με 230 δίκλινα δωμάτια συνολικά και κοινόχρηστες τουαλέτες και λουτρά. Τα δωμάτια στα κτίρια (Φ1,Φ2, Φ3) διαθέτουν και δίκτυο παροχής υπηρεσιών INTERNET μέσω του δικτύου του ΤΕΙ. Το γραφείο της Σπουδαστικής Λέσχης δίνει πληροφορίες για τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί ένας σπουδαστής να στεγασθεί στην Εστία του ΤΕΙ ΑΜΘ.

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη

Όλοι οι σπουδαστές δικαιούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εφόσον δεν έχουν τις σχετικές παροχές μέσω των οικογενειών τους ή εφόσον επιλέξουν να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών μέσω του ΤΕΙ ΑΜΘ. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του τμήματος.