ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ) – Εξ Αποστάσεως Μάθημα την Τρίτη 24/3

Ενημερώνονται οι φοιτητές του μαθήματος πως την Τρίτη 24 Μαρτίου στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί κανονικά η Διάλεξη του μαθήματος “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΘΕΩΡΙΑ)” εξ αποστάσεως με χρήση του εργαλείου Google Meet.

Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω οδηγίες:

– Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Google Meet θα αναρτηθεί στην ασύγχρονη εκπαίδευση (μία ώρα νωρίτερα) ένας σύνδεσμος (Link/URL).

– Προτείνεται η χρήση του browser: Google Chrome (αν και η πλατφόρμα Google Meet λειτουργεί και με Mozilla Firefox).

– Επειδή θα γίνει διαμοιρασμός μεγάλης οθόνης δεν προτείνεται η χρήση κινητών συσκευών, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Υπολογιστή Desktop ή Laptop.

– Θα πρέπει ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με ηχεία και μικρόφωνο (ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε σε ενδεχόμενες απορίες).

– Όταν επιλέξετε το σύνδεσμο που θα αναρτηθεί στο μάθημα Εισαγωγή Στις Βάσεις Δεδομένων – Θεωρία (στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση) θα ανοίξει η ιστοσελίδα με το Google Meet. Εκεί θα πρέπει να αποδεχτείτε τις ερωτήσεις για αποδοχή των συσκευών ήχου και να επιλέξετε «Συμμετοχή στη Συνάντηση» ή Join the meeting. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο όπου θα πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο καθένας σας για να αλληλεπιδρώ μαζί σας κατά την διάρκεια της διάλεξης.

– Στη συνέχεια θα απενεργοποιήσετε μέσα από το Google Meet το μικρόφωνό σας. Το μικρόφωνο θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε αργότερα μόνο όταν θα έχετε κάποια απορία και πρέπει να μιλήσετε. Και όταν θα σταματήσετε να μιλάτε θα πρέπει πάλι να το απενεργοποιήσετε.

– Από το chat (βρίσκεται πάνω και δεξιά) πληκτρολογήστε το μήνυμα «Καλημέρα από τον “ Όνομα Επώνυμο” σας».

Ο διδάσκων