ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Ενημερώνονται οι φοιτητές του μαθήματος πως το μάθημα της περασμένης Παρασκευής θα αναπληρωθεί αύριο Τρίτη ώρα 9:00 π.μ.

Το μάθημα θα πραγματοποιηθεί εξ’αποστάσεως με χρήση του εργαλείου Google Meet
γιαυτό διαβάστε προσεκτικά όλες τις παρακάτω οδηγίες:

– Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Google Meet θα αναρτηθεί στην ασύγχρονη εκπαίδευση (λίγο πριν τις 9:00) ένας σύνδεσμος (Link/URL).

– Προτείνετε η χρήση του browser: Google Chrome (αν και η πλατφόρμα google meet λειτουργει και με Mozilla Firefox).

– Επειδή θα γίνει διαμοιρασμός μεγάλης οθόνης δεν προτείνεται η χρήση κινητών συσκευών, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Υπολογιστή Desktop ή Laptop.

– Θα πρέπει ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με ηχεία και μικρόφωνο (ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε σε ενδεχόμενες απορίες).

– Όταν επιλέξετε το σύνδεσμο που θα αναρτηθεί στο μάθημα Ειδικά Θέματα Βάσεων Δεδομένων – στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση – θα ανοίξει η ιστοσελίδα με το Google Meet. Εκεί Θα πρέπει να αποδεχτείτε τις ερωτήσεις για αποδοχή των συσκευών ήχου και να επιλέξετε «Συμμετοχή στη Συνάντηση» ή Join the meeting. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο όπου θα πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο καθένας σας και να αλληλεπιδρώ μαζι σας κατα τη διάρκεια της διάλεξης.

– Στη συνέχεια θα απενεργοποιήσετε μέσα από το Google Meet το μικρόφωνό σας. Το μικρόφωνο θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε αργότερα μόνον όταν θα έχετε κάποια απορία και πρέπει να μιλήσετε. Και όταν θα σταματήσετε να μιλάτε θα πρέπει πάλι να το απενεργοποιήσετε.

– Από το chat (βρίσκεται πάνω και δεξιά) πληκτρολογήστε το μήνυμα «Καλημέρα από τον » Όνομα Επώνυμο» σας».

– Θά πρέπει να έχετε ξυπνήσει τουλάχιστο μια ώρα πριν τις 9 για να είστε σε εγρήγορση από την έναρξη της διάλεξης, γιατί απαιτείται ιδιαίτερη συγκέντρωση στη συνάντηση.

Καλή μας Επιτυχία!

Με εκτίμηση,
Βασίλης Τσουκαλάς