Εξ” αποστάσεων μαθήματα στις Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες

Ενημερώνονται οι φοιτητές του μαθήματος πως από αυτή την εβδομάδα ξεκινάνε να πραγματοποιούνται όλα τα μαθήματα (Θεωρίας και Εργαστηρίου) εξ” αποστάσεως.

Θεωρία

Θα πρέπει όλοι οι φοιτητές να συμπληρώσουν το αργότερο έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου την φόρμα δήλωσης ομάδας εργασίας. Αν κάποιος δεν βρήκε ομάδα μπορεί και αυτός να τη συμπληρώσει ώστε να τον εισάγω εγώ σε ομάδα

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου στις 8.30 θα πραγματοποιηθεί το μάθημα της θεωρίας εξ’αποστάσεως με χρήση του εργαλείου Google Meet
γιαυτό διαβάστε προσεκτικά όλες τις παρακάτω οδηγίες:

– Για να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Google Meet θα αναρτηθεί στην ασύγχρονη εκπαίδευση (στις 8:25) ένας σύνδεσμος (Link/URL).

– Προτείνεται η χρήση του browser: Google Chrome (αν και η πλατφόρμα google meet λειτουργεί και με Mozilla Firefox).

– Επειδή θα γίνει διαμοιρασμός μεγάλης οθόνης δεν προτείνεται η χρήση κινητών συσκευών, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Υπολογιστή Desktop ή Laptop.

– Θα πρέπει ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με ηχεία και μικρόφωνο (ώστε να μπορέσετε να μιλήσετε σε ενδεχόμενες απορίες).

– Όταν επιλέξετε το σύνδεσμο που θα αναρτηθεί στο μάθημα Εκπαιδευτικές τεχνολογίες – στην Ασύγχρονη Εκπαίδευση – θα ανοίξει η ιστοσελίδα με το Google Meet. Εκεί Θα πρέπει να αποδεχτείτε τις ερωτήσεις για αποδοχή των συσκευών ήχου και να επιλέξετε «Συμμετοχή στη Συνάντηση» ή Join the meeting. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο όπου θα πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας, ώστε να μπορώ να ξέρω ποιος είναι ο καθένας σας και να αλληλεπιδρώ μαζι σας κατα τη διάρκεια της διάλεξης.

– Στη συνέχεια θα απενεργοποιήσετε μέσα από το Google Meet το μικρόφωνό σας. Το μικρόφωνο θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε αργότερα μόνον όταν θα έχετε κάποια απορία και πρέπει να μιλήσετε. Και όταν θα σταματήσετε να μιλάτε θα πρέπει πάλι να το απενεργοποιήσετε.

– Από το chat (βρίσκεται πάνω και δεξιά) πληκτρολογήστε το μήνυμα «Καλημέρα από τον » Όνομα Επώνυμο» σας».

 

Εργαστήριο

Θα πρέπει όλοι οι φοιτητές των ομάδων Ε2-Ε2β να συμπληρώσουν το αργότερο έως την Πέμπτη 19 Μαρτίου την φόρμα δήλωσης ομάδας εργασίας. Αν κάποιος δεν βρήκε ομάδα μπορεί και αυτός να τη συμπληρώσει ώστε να τον εισάγω εγώ σε ομάδα.

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου στις 16.00 θα πραγματοποιηθεί το μάθημα του εργαστηρίου εξ’αποστάσεως για τις ομάδες Ε1  με χρήση του εργαλείου Google Meet. Ισχύουν οι ίδιες οδηγίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι υποχρεωτική και θα καταγραφούν παρουσίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Από εδώ και στο εξής οι ανακοινώσεις σχετικά με το μάθημα και τις εργασίες θα αναρτούνται στα αντίστοιχα forums των μαθημάτων στην ασύγχρονη.