ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ – Εργαστήριο Ε4 – Εξ αποστάσεως 26/3 12:00

Ανακοινώνεται ότι συνεχίζονται τα εργαστήρια εξ αποστάσεως για το μάθημα «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ».
Το επόμενο εργαστήριο για το τμήμα Ε4 της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 12:00.

– Θα χρειαστεί να συνδεθείτε στην πλατφόρμα Google Meet ανοίγοντας τον σύνδεσμο: https://meet.google.com/dbi-baej-tpa

– Προτείνεται η χρήση του browser: Google Chrome (αν και η πλατφόρμα google meet λειτουργει και με Mozilla Firefox).

– Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε Υπολογιστή Desktop ή Laptop και να έχετε εγκαταστήσει το πρόγραμμα «CrypTool 2.1» (https://www.cryptool.org/en/ct2-downloads).

– Θα πρέπει ο υπολογιστής σας να είναι εφοδιασμένος με ηχεία (και μικρόφωνο για ενδεχόμενες απορίες, ωστόσο αυτό πρέπει να το έχετε σε σίγαση «muted» κατά τη διάρκεια της παρουσίασης).

– Όταν επιλέξετε το σύνδεσμο, θα ανοίξει η ιστοσελίδα με το Google Meet. Εκεί Θα πρέπει να αποδεχτείτε τις ερωτήσεις για αποδοχή των συσκευών ήχου και να επιλέξετε «Συμμετοχή στη Συνάντηση» ή Join the meeting. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο όπου θα πρέπει να γράψετε το ονοματεπώνυμό σας.

– Στη συνέχεια θα απενεργοποιήσετε μέσα από το Google Meet το μικρόφωνό σας. Το μικρόφωνο θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε αργότερα μόνον όταν θα έχετε κάποια απορία και πρέπει να μιλήσετε. Και όταν θα σταματήσετε να μιλάτε θα πρέπει πάλι να το απενεργοποιήσετε.

LAGKAS THOMAS

Ο Δρ. Θωμάς Δ. Λάγκας είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Το 2002, έλαβε με άριστα το πτυχίο του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, καθώς και Διδακτορικό Δίπλωμα από το ίδιο Τμήμα το 2006. Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ΜΒΑ από το ΕΑΠ, καθώς και πιστοποιητικό μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στον τομέα της Μάθησης και Διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ το 2017. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα κινούνται στον ευρύτερο χώρο τον ασύρματων δικτύων με εφαρμογές σε τομείς όπως συστήματα IoT, 5G και UAV. Αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής τεσσάρων έγκριτων επιστημονικών περιοδικών (εκδότες: IEEE, Elsevier, Springer) και Ανώτερο Μέλος (Senior Member) του ινστιτούτου IEEE.